Бившият централен нападател Джон ван `т Шип официално е новият старши треньор

...
Бившият централен нападател Джон ван `т Шип официално е новият старши треньор
Коментари Харесай

Аякс обяви новия си треньор

Бившият централен нападател Джон ван `т Шип официално е новият старши треньор на Аякс (Амстердам) с контракт до края на сезона, оповестиха от клуба.

Грандът от Амстердам, считан за един от фундаменталните тимове за развиването на футбола в Европа изобщо, падна през седмицата с 2:5 от ПСВ Айндховен и се закотви на последното 18-о място в Ередивизи единствено с 5 точки, на 2 от Утрехт.
 Кошмарът няма край: Аякс загуби с 2:5 от ПСВ и към този момент е на дъното в Нидерландия
Кошмарът няма край: Аякс загуби с 2:5 от ПСВ и към този момент е на дъното в Нидерландия

За последно грандът победи...Лудогорец

Тимът уволни преди седмици Морис Стейн и все още тренировките води някогашния футболист и краткотраен ментор Хедвигес Мадуро. Любопитното е, че тимът няма победа от 24-и август насам, когато в квалификациите в Лига Европа съкруши българския първенец Лудогорец с 4:1.

Ван " т Шип, който има 41 мача и 2 гола за националния тим на Нидерландия, ще бъде показан през днешния ден и пред тима, а по-късно и пред медиите. Негов асистент ще бъде австралиецът Михалис Вълканис, с който двамата са работили дружно в Мелбърн Сити. Очакванията са Хедвигес Мадуро да остане като асистент в щаба на новия треньор, а Саид Бакати също ще резервира мястото си.

Кариерата на Ван " т Шип като треньор е съществено обвързвана с Аякс, тъй като точно в академията на клуба стартира да работи след края на кариерата си на терена. Бил е ментор и на втория тим, както и асистент на представителния. Последната му месторабота беше националния тим на Гърция, откъдето беше уволнен през 2021-а.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР